Historie van het HOVM

Het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) is een verborgen juweel. Het is gevestigd in de voormalige tramremise die van 1906 tot 1983 dienst deed voor de HTM. Het Remisegebouw, nu een rijksmonument, is in 1906 door de Haagse stadsarchitect Adam Schadee gebouwd. Kenmerkend zijn de vier verspringende geveldelen voorzien van twaalf hoge houten deuren met raampartijen. De hoogte van 9,5 meter en het stoere smeedwerk aan de binnenzijde zorgen voor een industriƫle uitstraling. Het op spanten rustende glazen dak biedt een prachtige lichtinval en inspirerende sfeer.
In 1989 werd de remise als Haags Openbaar Vervoer Museum voor het grote publiek geopend. De vrijwel complete collectie Haags historisch trammaterieel, onderhouden door vrijwilligers, laat zien hoe Den Haag als eerste stad in Nederland een elektrische tram exploiteerde en tot op vandaag de dag nog steeds een belangrijke tramstad is. Moderne voertuigen, de originele Tourist Tram en diverse fraaie museumstukken delen gebroederlijk het railnet tussen Den Haag en Scheveningen.

Begin uw evenement op elke HTM-halte in Den Haag!
Een aantrekkelijke extra is dat door inzet van historische trams en bussen een evenement al kan beginnen voor de deelnemers het gebouw binnenstappen. Vrijwel elke halte in Den Haag en Delft kan het begin en/of einde zijn van een bijzondere bijeenkomst. Met historisch materieel brengen wij uw gasten naar het HOVM.

Op de volgende websites vindt u meer informatie:
www.hovm.nl
www.tramhuren.nl